Design And Build Contractor

Exterior

Reconstructing partial façade of canopy and repurposing 1,100 sqm interior of a decade old building built during Ordos 100 into a desert dune hospitality experience. “Being in the desert” is the focal experience–represented by the sunset warm tonality towards natural nude beige color, the wavy form of dunes, and the soft texture of sand. It created the idea of pure & clarity.

The concept envisioning phase analyses the brand & user experience, ensuring consistent & holistic integration from its architecture down into the soft touches curation. ETC also established the ideas for the façade revamp, conceptual interior, hotel room curation, and brand logo.

Design And Build Contractor

Entry Foyer & Lobby

Design And Build Contractor

The concept of color & tonality derives from these 3 ‘desert inspired’ main color tones of sand, khaki & nude warm terracotta ,adding more saturation on the basis of the original. It applied warmer gradually from the public areas towards more private area, in order to provide cozy ambience.

Central Bar Dining Area

Acting as the congregational point of the multi-use coffee corner, the all-day dining & wine bar lies in the heart of the space-a curvaceous line growing from the stone, meandered on a sand patch.

Bringing the desert dining experience, usages of warm earthy sandblasted textured stucco finishing and sand coloured pebble wash flooring as the main materials of the centerpiece  for textural touch & feel experience.

It features yellow lighting rails under the bar while the Moonshine-shaped radial cove indirectly wraps around the space.

contractor interiorDesign And Build Contractor
Design And Build Contractor
Design And Build Contractor
Design And Build Contractor
Design And Build Contractor

Cove Dining Area 卡座餐饮区

Heavy raw cut mango tree wood are chosen for the dining table and chairs to create a rich textural feeling juxtaposed against the soft fluid lines of the space. A special cove seating under moonlight ceiling for private gathering with an exclusive view to the lake outside.

Specially fluid ceiling layers forming part of the void creates a sensory connection between the upper and lower levels while making use the fluid wall as part of bench seating with undisrupted views to the landscape.

Indirect lighting plays an important feature to create a cavernous desert like ambience reminiscent of sand dunes during sunset.

“The Moonwater Stairs 水月楼梯”

The entirety of Haishi is based on the romanticising the scape of Desert. The romantic gesture as welcoming first impression of the entry space is a beautiful dusty brown pink textured staircase floating above a desert oasis under the moonlight.

A proportionally scaled like the circumference of the stairs is a protruding circular ceiling feature modelled after the moon which exudes a soft sunset light glow with its fluid curved edges. This glow continues to be reflected onto the monolithic stairs sculpture with its railing moulded into a single recessed piece with continuous curved edges as part of the sandy like textured painted wall. The tactility of the wall texture contrasted against solid vintage dark wood steps become a perfect backdrop for enjoying the space at mid landing of the stairs.

Careful craftmanship down to the details–the fluidity of singular flow shape of the stairs; the illuminated railing cove; the sculpted edges of the void– they act as visual cue to guide visitors to 2nd floor.

contractor interior
contractor interior
contractor interior
contractor interior
Design And Build Contractor
Design And Build Contractor

Sunken Sand Dune Lounge 下沉沙丘休息区

Through a fluid row of seater, illuminating a sand path below, guests enter The Sunken Lounge–a dramatic and exclusive part of the public area.

Connecting both floors with the void, two fireplaces act as points of interaction amidst the volume of the space. A rounded shape wall covers the existing windows, continuing the fluidity of the wall to the ceiling, softening the overall space.

Sandy soft yellow tone and terracotta accented cushions and décor; natural & soft feeling of moonlight lamps, raw furniture, materials… all in all, evokes the feeling of being submerged in a sand dune.

Design And Build Contractor
Design And Build Contractor
Design And Build Contractor

Art Lounge 艺术休息区

Inspired by Desert life, the decor artifact reminiscent of earthen colours and textural quality of desert in this region and the sense of beautiful nomadic Inner Mongolian culture. Purposely using the thickness of the fluid shaped walls to create wall niches to enhance the cave like features of desert living. Visitors merge within a curvaceous fluid shaped bench protruded out of the wall like a soft sand wave emerging out merging back to a platform where a vintage wood log table and framed view of the natural lake nearby.

The focus of this space lies in the center column feature where soft sand dune-inspired pebble washed terraces present not only as a place for art display but also function for seating within artwork. The last surprise of this space is the irregular shaped carved out glass niche wall illuminates like spaceship lights giving the space its modern touch.

Design And Build Contractor
Design And Build Contractor

Desert Garden Life 沙漠之灵

Amidst a dry sand dune setting, Green is considered an element of growth and freshness. It brings a spark of joy and surprise as part of the user experience.

As part of the existing structure of the stair core, the shape of the core was enhanced to create a sunken Desert Garden as a surprise touchpoint as one arrives on the top of the stairs . The Desert Garden is a wild piece ,a customized fluid-shaped hole with many cactus varieties, dried plants, stones, and tree stumps seeded around sprinkled orange gravel and random-sized stones reminiscent of this region of China (Northwestern) landscape. The colours of sand brown and pink are colours unique of this region’s wild landscape. This sunken garden has been carefully thought of to maximize the aesthetic of the desert. The cactus of various heights and sizes were chosen for creating height and volumes like that of the sand dune effect. This spot is perfect for desert life under a big skylight full of sunlight.

Various other planters and succulents are positioned along corridor voids against the skylight & throughout hotel room corners, including small succulents placed on the coffee table of each hotel room as a welcoming gesture

Design And Build Contractor
Design And Build Contractor

Room Plan